Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zimny barszcz

Składniki:

  • 4-5 buraków
  • 2 marchewki
  • 6 szkl. wody
  • 2-3 ogórki
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 cebula
  • łyżka posiekanego koperku
  • 2 łyżki 3 % octu
  • sól
  • cukier
  • śmietana

Sposób wykonania:

  1. Buraki i marchew obrać i pokroić w słupki po czym zalać je wodą i zagotować.
    Następnie dodać cukier, sól i ocet do smaku.
    Trzymać na ogniu do miękkości warzyw po czym odstawić do ostygnięcia.
    Gdy zupa ostygnie dodać do niej jeszcze ogórki również pokrojone w słupki, posiekane jajka i cebulę.
    Na koniec podprawić śmietaną i posypać posiekany koperkiem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *