Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ziemniaki pod niebieskim serem

Składniki:

  • 10 cebul dymek
  • 5 gałązek selera
  • 6 łyżek posiekanej natki pietruszki
  • 250 g majonezu
  • 250 ml śmietany wymieszanej z kilkoma kroplami soku z cytryny
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 150 g sera bleu do Bresse
  • 2 kg ziemniaków

    Sposób wykonania:
    Dymkę, seler oraz pietruszkę posiekać, wymieszać dodając śmietanę zakwaszoną cytryną oraz sok z cytryny.
    Następnie dodać ser, dokładnie wymieszać i doprawić do  smaku solą oraz pieprzem.
    Wstawić pod przykryciem do lodówki na całą noc.
    Następnego dnia ugotować ziemniaki w osolonym wrzątku po czym je obrać i pokroić w kostkę.
    Ziemniaki rozłożyć na talerzach i przykryć serowa mieszaniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *