Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zielona pasta curry

Składniki:

    • 15 świeżych papryczek chili
    • 3 łyżki posiekanej szalotki
    • 1 łyżka posiekanego czosnku
    • 1 łyżka posiekanej palczatki cytrynowej
    • ½ łyżeczki posiekanej naci kolendry
    • 1 łyżeczka pieprzu białego
    • 1 łyżeczka mielonej kolendry
    • 1 łyżeczka mielonego kminku
    • 1 łyżeczka pasty krewetkowej

Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki pasty mielimy w mikserze do momentu aż roztarta między palcami pasta nie będzie posiadała wyczuwalnych grudek.
Przepis nadesłano na konkurs Mistrz x 3 autor Krystyna

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *