Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zielona kapusta duszona

Składniki:

  • główka białej kapusty
  • 4 łyżki smalcu
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
  • 12 ml białego wina

Sposób wykonania:

  1. Z kapusty usunąć twarde liście a pozostałe pokroić na wąskie paski, które wymieszać ze smalcem i rozmarynem.
    Całość przełożyć na patenie, wówczas dodać posiekany czosnek i doprawić do smaku solą.
    Trzymać na małym ogniu pod przykryciem ok. 1 godziny dość często mieszając.
    Po ty czasie wlać wino i pozostawić na ogniu kolejną godzinę.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Małgorzata D

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *