Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z mięsem mielonym i makaronem

 

Składniki:

    • 1/2 kg mielonego mięsa
    • 1 opakowanie makaronu świderki lub rurki
    • 20 dkg pieczarek
    • 1 opakowanie sosu do spaghetti
    • 1 małe opakowanie śmietany
    • 3 jajka
    • 20 dkg  tartego żółtego sera
    • 2 cebule
    • 2 ząbki czosnku (dla tych co lubią)

Sposób przyrządzenia:
Mięso podpiekamy z cebulą (bez dodawania tłuszczu)i pieczarkami, makaron gotujemy w osolonej wodzie około 7 min, śmietanę mieszamy z jajkami, sosem do spaghetti, serem i czosnkiem. Wszystko razem wymieszać wyłożyć do naczynia żaroodpornego, zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni C około 35 min.

1 comment for “Zapiekanka z mięsem mielonym i makaronem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *