Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z maślakami

Składniki:

  • 15 dkg maślaków
  • 15 dkg tostów z pieczywa pszennego
  • ½ szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 1 łyżka masła
  • 5 dkg mąki pszennej
  • 2 łyżki tartego sera
  • sól, biały pieprz do smaku


    Sposób przyrządzenia:

    Świeże, zdrowe grzyby oczyścić, przyciąć trzony. Tak przygotowane grzyby zalać wrzącą wodą, gotować 15 minut, odcedzić, pozostawić na sicie, aby dokładnie się obsączyły, posiekać. Przesuszone w piekarniku tosty zalać mlekiem, dodać utarte z masłem żółtka jaj, przyprawy, mąkę, dokładnie wymieszać. Białka jaj ubić na sztywną pianę, dodać wraz z grzybami do przygotowanych wcześniej tostów z dodatkami, delikatnie wymieszać. Formę do zapiekania wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułkę, przelać przygotowaną masę, posypać serem. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku do momentu aż roztopiony ser zacznie się rumienić.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Gosię Sedrycką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *