Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kalafior z maślakami

Składniki:

  • 1 kg kalafiora podzielonego na różyczki
  • 30 dkg maślaków
  • ½ szklanki mleka
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • sól, pieprz, cukier, tarta gałka muszkatołowa do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Różyczki kalafiora dokładnie wypłukać, zalać mlekiem, dodać sól, cukier. Do tak przygotowanego kalafiora dolać wrzącej wody, gotować aż kalafior będzie odpowiednio miękki. Świeże, zdrowe grzyby oczyścić, przyciąć trzony. Tak przygotowane grzyby zalać wrzącą wodą, gotować 15 minut, odcedzić, pozostawić na sicie, aby dokładnie się obsączyły, posiekać. W rondlu rozgrzać masło, dodać maślaki, chwilę smażyć mieszając, przyprawić solą i pieprzem, oprószyć mąką dodać odrobinę wywaru z gotującego się kalafiora, wymieszać. Kalafiora odcedzić, przełożyć do salaterki, polać sosem z maślaków, posypać zieleniną i podawać.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Gosię Sedrycką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *