Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekane ziemniaczki z pieczarkami Iwony

Składniki:

  • 6 dużych ziemniaków sałatkowych
  • 60 dkg pieczarek
  • 30 dkg chudej mozarelli
  • 3 łyżki oliwy
  • sól, pieprz do smaku
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki

Sposób wykonania:
Ziemniaki dokładnie umyć, ugotować w  koszulkach. Pieczarki oczyścić i pokroić w ćwiartki, poddusić na oliwie około 5 minut, doprawić solą i pieprzem do smaku. Ziemniaki przekroić wzdłuż na połówki i troszkę wydrążyć łyżką zagłębienie, umieścić pieczarki i kostki mozorelli. Ziemniaki ułożyć na blaszce i wstawić do piekarnika o temperaturze 190 stopni C. Zapiekać do uzyskania złocistego koloru.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *