Składniki:
- 1 kg filetów z dorsza
- 4 łyżki masła
- 8 ziemniaków
- 2 cebule
- sok z cytryny
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: 4 szklanki ziemniaków purée 1 puszka kukurydzy ½ kg resztek pieczonej mielonej wieprzowiny 3-4 kulki masła Sposób wykonania: Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni C. Ugotować ziemniaki i rozetrzeć. Na małej patelni podgrzać kukurydzę. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami ziemniaki, kukurydzę i mielone mięso, kończąc warstwą ziemniaków. Na wierzchu ułożyć kulki masła i piec…
Składniki: 6 dużych ziemniaków sałatkowych 60 dkg pieczarek 30 dkg chudej mozarelli 3 łyżki oliwy sól, pieprz do smaku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Ziemniaki dokładnie umyć, ugotować w koszulkach. Pieczarki oczyścić i pokroić w ćwiartki, poddusić na oliwie około 5 minut, doprawić solą i pieprzem do smaku. Ziemniaki przekroić wzdłuż na połówki…
Składniki: 25 ziemniaków po pęczku natki pietruszki, szczypiorku, bazylii i tymianku 1 duża cebula 70 dkg twarogu 3 łyżki oliwy ½ litra wody mineralnej sól, biały pieprz do smaku 2 pęczki majeranku 25 plastrów boczku wędzonego Sposób przyrządzenia: Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach. Bazylię, szczypiorek, tymianek i natkę pietruszki posiekać. Cebulę obrać, pokroić w kostkę.…