Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowane ziemniaki w boczku Iwony

Składniki:
  • 25 ziemniaków
  • po pęczku natki pietruszki, szczypiorku, bazylii i tymianku
  • 1 duża cebula
  • 70 dkg twarogu
  • 3 łyżki  oliwy
  • ½ litra wody mineralnej
  • sól, biały pieprz do smaku
  • 2 pęczki majeranku
  • 25 plastrów boczku wędzonego


Sposób przyrządzenia:

Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach. Bazylię, szczypiorek, tymianek i natkę pietruszki posiekać. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Twaróg utrzeć z wodą mineralną i oliwą, dodać zieleninę i cebulę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki obrać, każdy zawinąć w plaster boczku z listkami majeranku. Grillować 10 minut na ruszcie wyłożonym folią aluminiową. Podawać z twarożkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *