Składniki:
- 25 ziemniaków
- po pęczku natki pietruszki, szczypiorku, bazylii i tymianku
- 1 duża cebula
- 70 dkg twarogu
- 3 łyżki oliwy
- ½ litra wody mineralnej
- sól, biały pieprz do smaku
- 2 pęczki majeranku
- 25 plastrów boczku wędzonego
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach. Bazylię, szczypiorek, tymianek i natkę pietruszki posiekać. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Twaróg utrzeć z wodą mineralną i oliwą, dodać zieleninę i cebulę, doprawić do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki obrać, każdy zawinąć w plaster boczku z listkami majeranku. Grillować 10 minut na ruszcie wyłożonym folią aluminiową. Podawać z twarożkiem.