Składniki:
- 3 wieprzowe polędwiczki
- po strąku zielonej i czerwonej papryki
- ½ szklanki oleju
- 1 cebula
- Vegeta pikantna
- po 2 gałązki tymianku i rozmarynu
- ½ cytryny
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Cebule obrać pokroić w cieniutkie krążki. Z cytryny zetrzeć skórę i wycisnąć sok. Olej wymieszać z cebulą, listkami tymianku i rozmarynu, trzema łyżkami Vegety. Dodać sok i skórkę z cytryny, wymieszać, przyprawić sola i pieprzem do smaku. Mięso pokroić w kostkę o boku 3 cm, zalać marynatą i odstawić do lodówki na 3 godziny. Strąki papryki pokroić na kawałki. Na patyczki nabijać na przemian paprykę i mięso. Piec na grillu około 10-15 minut. Podawać z sałatą z młodej kapusty, papryki i pomidorów.