Składniki:
- 2 kg szynki wieprzowej
- szklanka płatków migdałowych
- sok z 2 małych cytryn
- 3-4 ząbki czosnku
- sól, pieprz do smaku
- zioła świeże/ tymianek, rozmaryn, natka pietruszki/
Składniki: 3 wieprzowe polędwiczki po strąku zielonej i czerwonej papryki ½ szklanki oleju 1 cebula Vegeta pikantna po 2 gałązki tymianku i rozmarynu ½ cytryny sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Cebule obrać pokroić w cieniutkie krążki. Z cytryny zetrzeć skórę i wycisnąć sok. Olej wymieszać z cebulą, listkami tymianku i rozmarynu, trzema łyżkami Vegety.…
Składniki: 1 kg schabu lub karczku wieprzowego Marynata: sok jabłkowy cynamon, goździki do smaku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, pokroić na kotlety o grubości 2 do 2,5 cm, lekko rozbić młotkiem do mięsa. Składniki marynaty wymieszać, zalać nimi kotlety, odłożyć do lodówki na kilka godzin. Piec na dobrze nagrzanym grillu z…
Składniki: 50 dkg schabu lub karczku pokrojonego na kotlety Marynata: ¼ szklanki wina granulowany czosnek, pieprz, papryka, sos sojowy, sól do smaku Sposób przyrządzenia: Składniki marynaty wymieszać. Umyte i lekko rozbite młotkiem do mięsa kotlety umieścić w worku nylonowym, dodać marynatę, odstawić do lodówki na kilkanaście godzin kilkakrotnie je w tym czasie obracając. Piec na…