Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Żeberka wieprzowe pieczone na grillu

 

Składniki:

  • 50 dkg żeberek wieprzowych

     

    Marynata:

  • woda i sok jabłkowy
  • sok ananasowy
  • wódka czysta
  • sól, pieprz, brązowy cukier do smaku


    Sposób przyrządzenia:
    Żeberka umyć, podzielić na porcje. Z podanych wyżej składników przygotować marynatę o preferowanym smaku, zalać nią żeberka, odstawić na kilka godzin. Żeberka obsączyć z nadmiaru marynaty i piec z obydwu stron na dobrze nagrzanym grillu. W międzyczasie doprowadzić do wrzenia pozostałą marynatę, gotować aż częściowo się zredukuje. Podawać żeberka polane sosem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *