Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Łosoś grillowany w cytrynowej marynacie Iwony

Składniki:

    • 3 gałązki tymianku
    • 2 ząbki czosnku
    • 5 listków bazylii
    • cytryna
    • 4 łyżki oleju  ziołowego
    • 60 dkg odfiletowanego łososia
    • sól, kolorowy pieprz do smaku
    • zielenina
    • cytryna do dekoracji

Sposób przyrządzenia:
obrany czosnek, bazylie i tymianek posiekać. Sok z cytryny wymieszać z olejem. Łososia pokroić  na dzwonka, przełożyć do miski i posypać czosnkiem, ziołami i pieprzem, polać marynatą, wstawić na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie osączyć, poukładać na foli aluminiowej/ brzegi  folii  lekko podnieść. Grillować 10 minut. Udekorować  zieleniną i plastrami cytryny. Podawać z białym pieczywem i sałatą.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *