Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowina z suszonymi owocami

Składniki:

  • 80 dag wieprzowiny
  • 10 dag suszonych śliwek
  • 10 dag suszonych moreli
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
  • sok z cytryny
  • 1,5 szkl. wody

Sposób wykonania:

  1. Wieprzowinę natrzeć przyprawami i odstawić na 2 godziny.
    Po tym czasie ułożyć mięso w brytfannie, posypać wiórkami masła i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na okolono 50 minut.
    W między czasie śliwki oraz morele ugotować po czym przetrzeć je przez sito, doprawić do smaku solą oraz sokiem z cytryny i podawać z upieczonym mięsem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *