Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kieszonki nadziewane serem

Składniki:

  • 1 kg schabu
  • przyprawa do mięs
  • 2 jajka
  • bułka tarta

    Farsz:

  • 30 dag żółtego sera
  • 5 ząbków czosnku
  • ½ pęczka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Schab pokroić w na plastry, które przeciąć tak aby powstała kieszonka po czym natrzeć całość przyprawą do mięsa.
    Następnie ser zetrzeć na tarce po czym dodać posiekaną natkę pietruszki oraz czosnek.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałym farszem nadziać kieszonki.
    Obtoczyć mięso w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej.
    Usmażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoto.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *