Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowina z kiszoną kapustą w piwie

Składniki:

  • 4 plastry boczku
  • 25 dag kiełbasy
  • 25 dag łopatki wieprzowej
  • 2 szkl. kapusty kiszonej
  • 350 ml jasnego piwa
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżeczki kminku
  • ¼ szkl. granulowanego cukru
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Plasterkami boczku wyłożyć naczynie żaroodporne.
    Następnie wieprzowinę pokroić w kostkę, którą wymieszać z kiełbasą pokrojoną na plasterki, kiszoną kapustą, piwem, koncentratem pomidorowym, kminkiem, cukrem oaz cebulą pokrojoną w talarki.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i przełożyć całość do naczynia żaroodpornego.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec ok. 3 godzin. przykryte folią aluminiową.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *