Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa z warstw z dorszem

Składniki:

  • 1 szkl. tłustej śmietany
  • ½ szkl. bulionu rybnego
  • 1 łyżeczka liści tymianku
  • 2 ziemniaki
  • 4 paski boczku
  • kawałek fileta z dorsza
  • sól
  • pieprz
  • 1 liść laurowy

Sposób wykonania:

  1. Na dnie garnka ułożyć warstwę ziemniaków pokrojonych w plastry na nich rozsypać boczek drobno pokrojony a następnie położyć 1 kawałek dorsza.
    Następnie powtarzać tą czynność do skończenia składników.
    Zalać całość bulionem wymieszanym z tymiankiem  i śmietaną.
    Wrzucić jeszcze liść laurowy i trzymać na bardzo małym ogniu pod przykryciem ok. 25 minut

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *