Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowina z cebulkami

 

Składniki:

  • 70 dag mięsa wieprzowego
  • 15 małych cebulek
  • 200 g koncentratu pomidorowego
  • 4 listki laurowe
  • 2 marchewki
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

 

 

Sposób wykonania:

  1. Wieprzowinę pokroić na kawałki, które podsmażyć na rozgrzanej oliwie po czym wlać ¾ szkl. wody i trzymać na małym ogniu pod przykryciem Az mięso będzie na wpółmiekkie.
    Wówczas wrzucić do niego cebulki oraz pokrojoną marchewkę oraz listki laurowe.
    Dusić kilka minut i dodać koncentrat pomidorowy.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dusimy ostanie 10 minut.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *