Składniki:
- 600 g małych cebulek
- 2 łyżki masła
- 1 łyżeczka mąki
- 100 ml śmietany
- sól
- cukier
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Składniki:
Składniki: ½ kg cebulek szalotek garść rodzynków 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka miodu ¼ szkl miodu pitnego 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki ziół prowansalskich sól pieprz Sposób wykonania: Szalotki obrać po czym obsmażyć na złoto na rozgrzanym oleju. Wówczas oprószyć je solą oraz pieprzem. Następnie podlać je 4 łyżkami wody i…
Składniki: 16 małych cebulek 1 łyżka syropu klonowego 2 łyżeczki azjatyckiego oleju z prażonego sezamu kilka kropel sos sojowego Tamari mieszanka japońskich piklowanych warzyw Sposób wykonania: Przyciąć cebulką końce oraz szczypior tak do około 12 cm. Następnie syrop klonowy wymieszać z olejem po czym posmarować cebulki. Przełożyć je na rozgrzany grill i grillować około 5…