Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: cebulki

Karmelizowana cebula perłowa

Składniki: 2 szkl małych cebulek perłowych 2 łyżeczki cukru ¼ łyżeczki soli 1 łyżka masła Sposób wykonania; Do rondelka z grubym dnem wlać  1 szklankę wody. Wrzucić cebulki oraz dodać masło, cukier i sól. Całość wymieszać i doprowadzić do wrzenia po czym trzymać na ogniu około 5 minut. Gdy cały płyn się wchłonie a cebulki…

Świąteczne cebulki z rodzynkami i miodem

Składniki: ½ kg szalotek garść rodzynków 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka miodu ¼ szkl pitnego miodu 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki ziół prowansalskich sól pieprz Sposób wykonania: Cebulki obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym oprószyć je solą, pieprzem i ziołami. Po czym podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu około…

Sałatka z kapusty i czerwonych cebulek

Składniki: po 2 szklanki poszatkowanej białej i czerwonej kapusty 3 drobno posiekane czerwone cebulki Sos: ½  łyżki masła ½ łyżki mąki ½ łyżki cukru ½ łyżki ostrej musztardy łyżka octu winnego ½  szklanki bulionu z kostki sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę wymieszać z cebulą. Następnie na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę po czym rozporwadzić ją bulionem.…

Sałatka z cebuli i migdałów

Składniki: 60 dag drobnych cebulek 15 dag migdałów 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Cebulki pokroić w krążki. Migdały uprażyć na suchej patelni i dodać e do cebulek. Dodać jeszcze posiekaną natkę pietruszki oraz majonez. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Sałatka z rzodkiewki i twarożku

Składniki: kilka liści sałaty 1 pęczek rzodkiewek 1 pęczek młodych cebulek 20 dag twarożku posiekany szczypiorek sól cukier 2-3 łyżki śmietany Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki, rzodkiewki pokroić w plasterki, cebulkę posiekać a twarożek rozdrobnić widelcem. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić śmietaną, solą oraz cukrem. Na koniec posypać posiekanym koperkiem.