Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Złote szalotki z rodzynkami

Składniki:

  • ½ kg cebulek szalotek
  • garść rodzynków
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka miodu
  • ¼ szkl miodu pitnego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Szalotki obrać po czym obsmażyć na złoto na rozgrzanym oleju.
Wówczas oprószyć je solą oraz pieprzem.
Następnie podlać je 4 łyżkami wody i posypać ziołami prowansalskimi.
Dusić na małym ogniu pod przykryciem około 10 minut.
Po tym czasie dodać rodzynki, miód oraz sok z cytryny.
Całość wymieszać i dusić kolejne 10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *