Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cebulki w śmietanowym sosie

 

Składniki:

  • 600 g małych cebulek
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka mąki
  • 100 ml śmietany
  • sól
  • cukier
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Obrane cebulki wrzucić na wrzątek i gotować 15 minut.
    W między czasie na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę.
    Wówczas rozprowadzić ją śmietana.
    Wymieszać i dodać cebulki razem z wodą w której się gotowały.
    Trzymać na ogniu ostanie 10 minut.
    Doprawić do smaku solą oraz cukrem.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Liczba porcji: 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *