Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Konfitura z cebuli na winie

 

Składniki:

  • 800 g czerwonej cebuli
  • 4 łyżki masła
  • 100 ml bulionu
  • 100 ml słodkiego czerwonego wina
  • 1 łyżka cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Cebulę obrać po czym pokroić na cienkie plastry.
    Wówczas wrzucić je na patelnie z rozgrzanym masłem i przesmażyć.
    Następnie oprószyć ją cukrem i nie przerywając mieszania trzymać na ogniu jeszcze około 3 minut.
    Po tym czasie wlać bulion oraz wino.
    Wymieszać i nadal trzymać na ogniu do odparowania płynu.
    Doprawić do smaku solą oraz cukrem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *