Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wieprzowina duszona z rodzynkami

Składniki:

  • 750 g schabu
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • papryka mielona
  • 2 cebule
  • 2 jabłka
  • ½ l bulionu mięsnego
  • 50 g rodzynek
  • 2 łyżki mąki

Sposób wykonania:

  1. Mięso opłukać w zimnej wodzie po czym obsmażyć na rozgrzanym oleju, oprószyć solą, pieprzem oraz papryką.
    Następnie dodać posiekaną cebulę oraz jedno obrane jabłko pokrojone w kostkę.
    Zalać całość bulionem, zagotować i trzymać na małym ogniu około 80 minut.
    Po tym czasie mięso wyjąć a do sosu dodać make i jeszcze raz zagotować, wówczas dodać rodzynki oraz drugie jabłko pokrojone w kostkę.
    Gotować około 5 minut.
    Mięso pokroić w plastry i polać go sosem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *