Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekany schab z karkówką

Składniki:

  • 500 g karkówki
  • sól
  • pieprz
  • 200 g schabu wędzonego
  • 600 g ziemniaków
  • 5 gruszek
  • 1 bulionu
  • 2 łyżeczki kominku
  • 1 łyżeczka startego majeranku

Sposób wykonania:

  1. Karkówkę oraz schab pokroić w kostkę, i oprószyć solą oraz pieprzem.
    Następnie obrane ziemniaki i gruszki pokroić w kostkę.
    Przełożyć wszystko do brytfanny, posypać majerankiem oraz kminkiem i zalać bulionem.
    Wstawić do piekarnika pod przykryciem na 200 stopni i piec około 1 godziny.
    Po upieczeniu sos wymieszać i doprawić solą, pieprzem, majerankiem oraz kminkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *