Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wątróbka wieprzowa z owocami

Składniki:

  • 50 dkg wątróbki wieprzowej
  • 3 kwaśne jabłka
  • 10 sztuk suszonych śliwek kalifornijskich
  • 3 łyżki roztopionego masła
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Wątróbkę oczyścić z błon i żył, umyć osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 1 cm.  Jabłka pokroić w ósemki, usunąć gniazda nasienne. Wątróbkę i owoce umieścić w naczyniu żaroodpornym, polać masłem. Piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C. Przed podaniem przyprawić. Podawać z jarzynami z wody.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *