Składniki:
- 1 kg wątróbek drobiowych
- 3 jabłka
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka mąki
- majeranek
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: ½ kg wątróbek 1 szkl białego wytrawnego wina 1 łyżeczka ziół prowansalskich szczypta białego mielonego pieprzu 1 cebula 2 winne jabłka 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła sól Sposób wykonania; Wątróbki natrzeć ziołami prowansalskimi i zalać białym winem, odstawić na kilka godzin. W między czasie cebulę pokroić na piórka i podsmażyć ją…
Składniki: ½ kg wątróbek 1 szkl białego wytrawnego wina 1 łyżeczka ziół prowansalskich szczypta białego mielonego pieprzu 1 cebula 2 winne jabłka 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła sól Sposób wykonania; Do wina dodać zioła prowansalskie, wymieszać i zalać nim wątróbki. Odstawić na kilka godzin. Następnie na rozgrzanym oleju usmażyć pokrojoną w…
Składniki: 500 g gęsich wątróbek 250 ml mleka 2 łyżki maki 3 łyżki skalrowanego masła sól pieprz Sposób wykonania: Wątróbki zalać mlekiem i odstawić na godzinę. Po tym czasie je odcedzić, oczyścić z błon i pokroić na plastry, które oprószyć mąką. Następnie smażyć je na silnym ogniu na rozgrzanym maśle około 3 minut z każdej…
Składniki: 350 g kurzych wątróbek sól 1 cebula 2 ząbki czosnku 50 g masła 2 łyżki tartej skórki pomarańczy 2 liście laurowe 120 ml czerwonego wina 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki śmietany pieprz Sposób wykonania: Posiekana cebulę ora czosnek udusić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać pokrojoną na kawałki wątróbkę, skórkę z pomarańczy oraz liście…