Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wątróbki drobiowe z cząstkami jabłek

 

Składniki:

  •  1 kg wątróbek drobiowych
  •  3 jabłka
  •  2 łyżki oliwy
  •  1 łyżka mąki
  •  majeranek
  •  sól
  •  pieprz

Sposób wykonania:

  1. Wątróbki dokładnie oczyścić po czym pokroić je na mniejsze kawałki.
    Wówczas oprószyć je mąką i smażyć na rozgrzanym oleju około 10 minut.
    W między czasie obrać jabłka, pokroić je na cząstki usuwając gniazd nasiennych.
    Następnie wrzucić je do wątróbek.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem.
    Trzymać na ogniu ostanie 5 minut.

     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *