Składniki:
- 1 kg wątróbek drobiowych
- 3 jabłka
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka mąki
- majeranek
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: ½ kg wątróbek 1 szkl białego wytrawnego wina 1 łyżeczka ziół prowansalskich szczypta białego mielonego pieprzu 1 cebula 2 winne jabłka 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła sól Sposób wykonania; Do wina dodać zioła prowansalskie, wymieszać i zalać nim wątróbki. Odstawić na kilka godzin. Następnie na rozgrzanym oleju usmażyć pokrojoną w…
Składniki: 50 dag wątróbek drobiowych 3 cebule ½ szkl. bulionu 1/3 szkl. śmietany 1 łyżeczka mąki 1 1/5 łyżki musztardy ½ łyżeczki suszonego tymianku ½ łyżeczki cząbru 2 łyżki oleju 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Wątróbki przesmażyć na rozgrzanym oleju po czym oprószyć je pieprzem i przełożyć do rondelka. Następnie na patelni zeszklić…