Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wątróbka drobiowa po staropolsku

Składniki:

  • wątróbka drobiowa – 20 dag
  • 2 cebule białe
  • jabłko (papierówka lub antonówka)
  • ziemniaki
  • sos sojowy w słoiku
  • sałata
  • ogórki kiszone lub konserwowe
  • cytryna
  • grejpfrut
  • papryka
  • olej
  • pietruszka
  • czosnek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzenia:
Wątróbkę drobiową i cebulę smażyć na oleju, na oddzielnych patelniach. Do wątróbki dodać pokrojone w półksiężyce jabłko oraz sos i przyprawić do smaku czosnkiem, solą, pieprzem.
Podawać z ziemniakami pieczonymi w całości lub w talarkach. Danie udekorować liśćmi sałaty, ogórkami, cytryną, grejpfrutem, papryką i pietruszką.

Sławomir Wolski

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *