Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wątróbka cielęca z cebulką

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy
  • 55 g masła
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 500 g wątróbki cielęcej
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • 7 łyżek wytrawnego białego wina
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania: 
    Posiekaną cebulę oraz czosnek zeszklic na rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła.
    Gdy cebula się zarumieni wyjąć ją razem z czosnkiem a na patelnie wrzucić wątróbkę pokrojoną w plastry.
    Trzymać na ogniu około 2 minut po czym ponownie włożyć cebulę z czosnkiem.
    Podlać całość winem, posypać posiekaną natką pietruszki i gotować około 2 minut.
    Po tym czasie doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *