Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Warzywa Roxany

Składniki:

  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1-2 ogórki sałatkowe
  • 40 dag parówek
  • ½ szkl. konserwowego szczawiu
  • 4 kubeczki naturalnego jogurtu
  • 4 jajka ugotowane twardo
  • garść groszku ptysiowego
  • 2 szkl. gazowanej wody mineralnej
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Rzodkiewki poszatkować, ogórki pokroić w kostkę a parówki w talarki.
    Następnie szczaw wymieszać z jogurtem, wówczas dodać rzodkiewki, ogórek i parówki.
    Całość wymieszać i doprawić do smaku.
    Przed podaniem do każdej porcji wlać po ½ szkl. gazowanej wody, szybko wymieszać, posypać grzankami oraz posiekanym jajkiem.

    Przepis nadesłany na konkurs "Znak Makłowicza" przez Roxana

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *