Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Udka z kurczaka w białym winie z gruszkami

Składniki:

  • 2 kg udek z kurczaka/około10-12 szt/
  • 6 gruszek
  • sól, pieprz
  • ½ szklanki białego wina
  • 1 łyżka tymianku
  • 1 łyżka estragonu
  • 1 łyżka rozmarynu
  • sok z 2 cytryn


    Sposób przyrządzenia:

    Udka umyć, osuszyć natrzeć solą i pieprzem zalać sokiem z jednej cytryny , dodać część ziół. Włożyć do lodówki na 30 minut. Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne , pokroić w plastry  ułożyć w żaroodpornym naczyniu, na nich położyć udka, polać marynatą, winem, posypać resztą ziół i przypraw. Naczynie nakryć folią i piec w nagrzanym piekarniku około 1 godziny w temperaturze 220 stopni C, od czasu do czasu polewając sosem.  Jak mięso będzie już miękkie , usunąć folię i zwiększyć temperaturę do 230 stopni C. Piec jeszcze 15 minut, aż skóra się zarumieni. Podawać z lodową sałatą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *