Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierś z indyka na słodko- kwaśno

Składniki:

  • 2 piersi z indyka
  • 2 łyżki powideł śliwkowych
  • 5 łyżek oliwy
  • 4 łyżki octu balsamicznego
  • 35 dkg śliwek węgierek/mrożonki/
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 kostki cebulowe


    Sposób przyrządzenia:

    Powidła wymieszać z 1 łyżką octu balsamicznego i 2 łyżkami oliwy. Mięso umyć, osuszyć i posmarować przygotowaną mieszanką, oprószyć solą i pieprzem, odstawić do lodówki na 2 godziny. Następnie podsmażyć na reszcie oliwy, polać ½ szklanki wody z resztą octu, posypać kostką przyprawową, dusić około30 minut. Śliwki sparzyć i dodać do mięsa i doprawić solą i pieprzem. Posypać posiekanym szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *