Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak na słodko-ostro

Składniki:

  • 3 filety z piersi kurczaka
  • 4ząbki czosnku
  • 2 torebki ryżu
  • 1 duża drobno posiekana cebula
  • 4-5 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 szklanki wody
  • 10 dkg prażonych migdałów
  • pęczek natki pietruszki
  • pęczek natki kolendry
  • pęczek szczypiorku

    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć, osuszyć i oprószyć solą i pieprzem. W głębokiej patelni rozgrzać tłuszcz, usmażyć w niej kurczaka. Mięso wyjąć, osączyć na tłuszczu, podsmażyć obraną i posiekaną cebulkę i posiekany drobno czosnek, dodać migdały. Chwilkę dusić, dodać ryż, podlać gorącą wodą. Całość gotować na wolnym ogniu przez kilka minut ,aż ryż będzie miękki. Dodać mięso i posiekane zioła.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *