Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Udka bażancie marynowane w pigwowej zalewie

4 udka bażancie po 200 g

piec na

60 g masła sklarowanego

z każdej strony po 3 minuty

200 g galaretki pigwowej

wraz z

50 ml koniaku
sokiem z 1 cytryny
125 ml (1/8 l) białego wina
2 łyżkami ziołowego octu

dokładnie wymieszać na marynatę, udka bażancie włożyć do marynaty na około 10 godzin, po wyjęciu udek bażancich z marynaty kontynuować ich pieczenia na sklarowanym maśle, skrapiając przy tym marynatą, oczyścić

1 seler naciowy

ściąć twarde włókna zewnętrzne, umyć, pokroić na kawałki, dodać do udek bażancich i dalej razem piec, aż seler naciowy będzie miękki, wtedy całość doprawić do smaku.

Na zapiekane kalarepy

4 kalarepy (około 800-1000 g)

obrać, umyć, pokroić na cienkie plasterki, krótko blanszować (obgotować)

4 jajka

roztrzepać ze

125 ml (1/8 l) śmietanki kremowej (30%)
małą ilością soku z cytryny
solą
świeżo zmielonym pieprzem

w owalnej formie do zapiekanek układać warstwami plasterki kalarepy i jajeczną śmietanę ponownie przyprawić solą i pieprzem formę wsunąć na ruszt do piekarnika.

Temperatura zapiekania: w piekarniku tradycyjnym

(uprzednio nagrzanym) około 200°C

w piekarniku z termoobiegiem

(nie nagrzanym) około 180°C.

Czas zapiekania:

10-15 minut.

Rada:

Podawać z ziemniaczanymi krokietami.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *