Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tosty z truflami i grzybami

Składniki:

  • 300 g prawdziwków
  • 60 g mała
  • łyżka koniaku
  • 250 ml śmietanki
  • 125 g startego sera
  • 1 mała biała trufla
  • 12 zarumienionych kromek bułki

    Sposób wykonania:

    1. Grzyby pokroić na duże kawałki po czym zarumienić je na rozgrzanym maśle.
      W między czasie w osobnym rondelku podgrzać śmietanę, wówczas dodać do niej ser i nadal podgrzewać nie przerywając mieszania do rozpuszczenia się sera, wówczas zdjąć z ognia.
      Następnie dodać do sera grzyby oraz posiekaną truflę.
      Całość dokładnie wymieszać i gorącą posmarować kromki chleba.

      Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Ewelina M

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *