Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szynka, jajko i groszek w galarecie

 Składniki:

  • kilka plasterków szynki
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • groszek konserwowy
  • rzodkiewka
  • 1 papryka czerwona
  • ½ l bulionu
  • 3 łyżki żelatyny

Sposób wykonania:

  1. Żelatynę rozpuścić w bulionie i odstawić do ostygnięcia.
    W między czasie jajka ugotowane na twardo pokroić w plastry, a wędlinę w kostkę.
    Następne groszek odsączyć z zalewy, rzodkiewkę pokroić w plasterki a paprykę w paseczki.
    Wszystkie składniki ułożyć na dekoracyjnym półmisku i zalać je tężejąca galaretą.
    Odstawić do całkowitego zastygnięcia.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *