Składniki:
- pierś kurczaka 30 dag
- ogórek świeży 20 dag
- dowolne zioła suszone 1 łyżeczka
- olej 1/4 szklanki
- sok z cytryny 2 łyżki
- jogurt 1/2 szklanki
- czosnek 1 ząbek
- sól
- pieprz
Sposób przyrządzenia:
Pierś z kurczaka należy pokroić w kostkę. Ogórki należy umyć, a następnie pokroić w plastry. Pokrojoną pierś z kurczaka należy włożyć do
miseczki i przyprawić czosnkiem, solą, pieprzem i ziołami. Następnie
zalać olejem, jogurtem i sokiem z cytryny. Mięso należy odstawić co
najmniej na godzinę do naciągnięcia, następnie nabijać na patyk do szaszłyków na zmianę z ogórkiem i piec na grillu z każdej strony do uzyskania miękkiego mięsa.
Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos