Składniki:
- skrzydełka z indyka 4 sztuki
- czosnek 4 ząbki
- imbir świeży 4 dag
- miód 2 łyżki
- sól 1/2 łyżki
- dowolne zioła suszone 1 łyżka
- woda 1/2 litra
Sposób przyrządzenia:
Wodę należy zagotować, następnie dodać do niej wszystkie przyprawy wraz
z imbirem, czosnkiem i miodem. Skrzydełka należy podzielić na dwie
części i wrzucić je do wrzącej wody. Całość należy gotować około 25
minut. Skrzydełka należy po podgotowaniu wyjąć i odłożyć do
odcieknięcia. Wywar zaś odparować na patelni do momentu jego
zgęstnienia. Skrzydełka po odcieknięciu należy ułożyć na grillu i piec
co jakiś czas polewając sosem.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos