Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Świąteczny karp po żydowsku

Składniki:

  • 2 kg karpia
  • 2 jajka
  • ½ kg cebuli
  • 15 dkg macy
  • 1 marchewka
  • ½ szklanki rodzynek
  • 1 paczuszka migdałów
  • 4 łyżki  żelatyny
  • sól, pieprz, cukier do smaku

Sposób wykonania:
Rybę pokroić w grube dzwonka, zdjąć skórę ,tak aby jej nie przerwać, kręgosłup i ości oddzielić od mięsa. Głowę i kręgosłup zalać wodą , ugotować wywar, przecedzić. Macę namoczyć w wodzie. Cebulę i marchewkę obrać, pokroić w plastry, migdały posiekać. Mięso ryby, macę, 2/3 cebuli zemleć w maszynce. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno. Pianę , żółtka i połowę migdałów dodać  do masy i przyprawić. Kawałki skóry z karpia napełnić masą rybną, ostrożnie ułożyć na dnie garnka, zalać niewielką ilością wywaru. Gotować  10 minut, dodać rodzynki, marchewkę, resztę cebuli i migdałów, przyprawić do smaku, gotować 15 minut. Żelatynę namoczyć w wodzie. Rybę delikatnie wyjąć , ułożyć na półmisku. Do wywaru wlać żelatynę, wymieszać, zalać rybę i odstawić do stężenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *