Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Świąteczna pieczeń wołowa

Składniki:

  • 1 kg wołowiny bez kości
  • ½ kostki masła
  • 2 cebule
  • 5 dkg chleba razowego
  • 1 żółtko jaja
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz
  • mąka pszenna

    Sposób przyrządzenia:
    Umyte i osuszone mięso skropić sokiem z cytryny, odstawić na 60 minut do lodówki. Tak przygotowane mięso obtoczyć w mące. W rondlu rozgrzać masło (1/2 ilości), obrumienić na nim mięso, podlać wodą, dusić 45 minut pod przykrycie, w miarę potrzeb uzupełniać wodę.  Na pozostałym maśle zeszklić obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, dodać utarty na tarce chleb, przyprawy, chwilę smażyć mieszając, schłodzić. Do farszu dodać żółtko, dokładnie wymieszać. Mięso wyjąć z rondla, głęboko ponacinać, nacięcia wypełnić przygotowanym farszem, na 15 minut wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C. Podawać z warzywami z wody polane sosem z pieczenia.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *