Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczony kurczak z warzywami

Składniki:

  • 50 dkg mięsa kurczaka bez kości
  • 2 łyżki oleju
  • 5 ziemniaków
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Umyte i osuszone mięso podzielić na kawałki o wadze około 3 – 5 dkg. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim kawałki mięsa. Do obrumienianego mięsa dodać pokrojoną w półplastry cebulę, koncentrat, obraną i pokrojoną marchew, dusić 5 minut. Zawartość patelni przełożyć do rondla, dodać pokrojone w kawałki  ziemniaki, podlać wodą, przyprawić. Dusić na małym ogniu aż ziemniaki i pozostałe składniki będą odpowiednio miękkie. Przed podaniem posypać zieleniną.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *