Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karp faszerowany pieczony

Składniki:

  • 1 ½ kg karpia
  • 30 dkg pieczarek
  • 3 dkg masła
  • 3 jajka
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • 10 dkg bułki tartej
  • 1/8 litra śmietany

    Sposób przyrządzenia:
    Karpia wypatroszyć, z głowy wyjąć oczy. Rybę umyć, osączyć na papierowym ręczniku i natrzeć solą. Pieczarki oczyścić, opłukać, obrać ze skórki. Trzony i kapelusze pieczarek pokroić w paseczki, dodać olej, 1-2 łyżki wody ,soli, pieprzu i udusić na małym ogniu. Masło utrzeć z trzema żółtkami, wymieszać z pieczarkami, bułką tartą i ubitą z białek pianą, osolić, dodać pieprzu. Nadzieniem napełnić jamę brzuszną karpia i zaszyć. W żaroodpornym naczyniu uprzednio nasmarowanym tłuszczem ułożyć rybę, polać z wierzchu stopionym tłuszczem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni i zapiec około 45 minut. W czasie pieczenia podlewać wytworzonym sosem, wyparowany sos raz po raz uzupełniać wodą. Upieczoną rybę podlać lekko osoloną śmietaną , piec jeszcze około 5-10 minut, wyjąć. Podawać na tym samym półmisku gorącą.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *