Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Suszone grzyby ze śledziem

Składniki:

  • 100 g suszonych grzybów
  • 3 filety śledziowe
  • 2 cebule
  • 2 jajka
  • ¾ szkl. śmietany
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Grzyby ugotować po czym odcedzić i pokroić.
    W między czasie śledzie pokroić w kostkę a cebule sparzyć wrzątkiem i drobno posiekać.
    Następnie ugotować jajka na twardo po czym również pokroić je w kostkę.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać śmietaną.
    Przed podaniem udekorować natką pietruszki.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Ankę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *