Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Studencka surówka

Składniki:

  • 2 duże pory/ biała część/
  • 3 kwaśne jabłka
  • pęczek posiekanej zielonej pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz do smaku
  • cukier

    Sposób przyrządzenia:
    Pory oczyścić, osączyć na papierowym ręczniku, pokroić plasterki. Jabłka umyć poobierać zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Oliwę wymieszać z musztardą i doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem , zalewa musi mieć pikantny smak. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *