Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Steki z jelenia z sosem bearneńskim

Roztopić

100 g masła

odszumować, trochę ostudzić obrać, pokroić w drobną kostkę

1 małą cebulę

i razem z posiekanymi

listkami estragonu
i bazylii (po 1 łyżce)
grubo zmielonym czarnym pieprzem
1 łyżeczką octu winnego
2 łyżkami białego wina

doprowadzić do wrzenia, potem gotować około 5 minut, następnie trochę ostudzić, dodać

2 żółtka

i w kąpieli wodnej podgrzewać wszystko razem stale ubijając, aż masa zgęstnieje, wtedy zdjąć garnek z ognia, wmieszać po trochu (nie przerywając ubijania) roztopione masło.
Sos doprawić do smaku

solą, pieprzem, cukrem

i do czasu podania trzymać w cieple.
Osaczyć

4 plastry ananasa (z puszki)
600 g combra jelenia

opłukać pod bieżącą zimną wodą, obsuszyć, obrać z błon, pokroić na plastry około 3 cm grubości, lekko je rozpłaszczyć i posmarować

1 łyżką musztardy

rozgrzać

3 łyżki oleju spozywczego

steki obsmażać na brązowo po 6 minut z każdej strony, oprószyć solą i pieprzem
roztopić

trochę masła

obsmażyć na nim plastry ananasa na kolor złocistobrązowy i podać ze stekami oraz sosem bearneńskim.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *