Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gruszki, jabłka i śliwki w marynacie bez octu

Skład:

  • kilogram twardych gruszek
  • Kilogram jabłek
  • Kilogram śliwek
  • 3/4 kg cukru
  • 8-10 goździków
  • kawałek cynamonu
  • 10 ziarnek pieprzu
  • 10 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 łyżeczki kwasku cytrynowego

 

Sposób wykonania:
3-4 szklanki wody zagotować z cukrem i korzeniami, wsypać 1,5 łyżeczki kwasku.
Gruszki obrać, przekroić na pół lub na ćwiartki, odrzucić gniazda, wrzucić
do syropu i resztę kwasku, krótko zagotować. Szybko obrać jabłka, pokroić
jak gruszki i dorzucić do syropu, odsuwając na chwile z ognia. Umyte śliwki
przekroić, odjąć pestki. W wyparzonych słoikach układać warstwę gruszek,
jabłek i śliwek, całość zalać gorącym syropem. Słoiki zakręcić i
pasteryzować 25 min. od momentu wrzenia na średnim ogniu. Woda w garnku ma
mieć te sama temperaturze, co zalewa w słoikach w momencie wkładania.
Marynata świetnie się trzyma i dodaje się ja do pikantnych sałatek, jest b.
wydajna.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *