Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Steki w serowym sosie

Składniki:

  • 600 g schabu
  • 120 g sera camembert
  • 1 łyżka musztardy
  • 2 łyżki masła
  • kieliszek białego wytrawnego wina
  • 1 szkl. śmietany
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 1 łyżeczka posiekanych listków szałwii
  • 1 łyżeczka posiekanych listków majeranku
  • 1 łyżeczka posiekanych listków tymianku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić na plastry, które rozbić tłuczkiem i oprószyć pieprzem po czym usmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas steki wyjąć a na tą samą patelnie wlać wino i wymieszać zeskrobując dno.
    Następnie wsypać zioła i doprowadzić do zagotowania dodać musztardę oraz śmietanę.
    Całość dokładnie wymieszać i dodać pokrojone ser, doprawić do smaku i trzymać na ogniu do momentu, aż ser się rozpuści.
    Mięso ułożyć na półmisku i polać sosem.
    Przed podaniem udekorować natką pietruszki.

    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronikę P

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *